default-header
Home Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Preventie bevat alles wat bedoeld is om toekomstige behandelingen (proberen) te voorkomen. Dit varieert van praktische instructies tot handige tips om de mondverzorging te verbeteren. Zo kunnen beginnende tandvleesproblemen of gaatjes worden geremd, of zelfs opgelost tot stilstand van progressie.

De basis, voor jong en oud, om de mond in balans te houden/krijgen is uiteraard een goede en frequente mondverzorging. Wanneer wij constateren dat deze niet helemaal optimaal is en verbetering wenselijk is, vertellen wij u dit graag. Ook willen we samen met u gaan uitzoeken wat de oorzaak hiervan is, om dit samen met u op te lossen. Ook wordt er een uitgebreide reiniging gedaan om na een periode daadwerkelijk te kunnen evalueren of er een verbetering of zelfs genezing is opgetreden. Al in een vroeg stadium van bijvoorbeeld een tandvleesontsteking kan eenvoudig genezing plaatsvinden, door alleen maar dagelijks een extra poetsmoment in te bouwen.

Al in het melkgebit screenen wij of er dergelijke onvolkomenheden zijn. Uiteraard is bijvoorbeeld tweemaal daags poetsen niet voor elke leeftijdsgroep hetzelfde. Poetstechnieken en -producten groeien mee naarmate een kind ouder wordt. Ook de persoon die de tanden daadwerkelijk poetst verandert van ouder/verzorger naar het opgroeiende kind zelf. Afgestemd op de leeftijd van het kind sturen we graag bij indien nodig.

Helaas blijkt toch vaak op volwassen leeftijd dat er onherstelbare aanhechting vanuit het tandvlees verloren is gegaan. Dit fenomeen heet parodontitis. Hiervoor komt u onder behandeling bij een van onze mondhygiënistes. Tijdens uw eerste consult, meten zij de staat van uw tandvlees op en zullen op basis van deze waarden uitgebreid uitleggen wat er precies aan de hand is. Ook wordt er een individueel plan opgesteld om in de toekomst de gezondheid van het tandvlees terug te brengen. Uiteindelijk is het tandvlees de fundering van uw gebit, dus uiterst belangrijk! Hierover vertellen wij u heel graag meer in onze praktijk.

Ook in geval van een uitgebreider behandelplan is de mondhygiëne van zeer groot belang. Bijvoorbeeld een vulling of nog meer duurzame voorziening kan pas de beoogde verwachting en kwaliteit bereiken, als het onderhoud ervan voldoende is.

In onze praktijk kunt u ook terecht voor parodontale behandeling bij een van onze mondhygiënistes. Deze behandeling is nodig als er reeds vergevorderde diepere problemen aan het tandvlees zijn, waarbij genezing niet meer zo eenvoudig is zonder effectief te behandelen. Vaak is er zelfs ook al sprake van botafbraak met dus grote risico’s voor het behoud van uw tanden. Door frequent een mondhygiëniste te bezoeken, kan de progressie van deze ontsteking worden stopgezet. Welke frequentie bij u van belang is wordt bepaald aan de hand van de bevindingen tijdens uw bezoek aan onze mondhygiëniste.

Afspraak maken

    Inschrijven als klant